Изложба кућних љубимаца

Слика

У препуном школском дворишту,  у суботу, 12. септембра одржана је традиционална изложба кућних љубимаца. Званичан део изложбе отпочео је када су пред жиријем, кога су сачињавали наставници, продефиловали ђаци са својим кућним љубимцима. Сваки власник потрудио се да свог љубимца представи у најбољем светлу. Ове године први пут излагани су и игуана, рак, коза, али и један коњ и ждребе који су добили велики аплауз. На изложби је учествовало 120 ученика са својим љубимцима, а изабрани су и победници и то у више категорија: најсимпатичнији, најоригиналнији, најсмешнији, најопаснији,  најмањи, највећи… На изложби су награђени и најуспешнији ликовни и литерарни радови на тему „Мој кућни љубимац.“ По броју изложених кућних љубимаца, али и по великом броју посетилаца, насмејаних и задовољних ученика и родитеља, сматрамо да је ова изложба веома успела.

Еко радионице

Слика

Најава еколошке радионице Компаније „Тетра Пак“

 У оквиру међународног пројекта Еко-школа у коме учествује наша школа, у школској 2013/2014. години стечени су услови за спровођење активности „Еко-пакет“ чији је покровитељ Компанија „Тetra pack production“ Београд. Активност обухвата информисање и подизање свести деце у вртићима и школама о потреби правилног одлагања амбалажног отпада од тетра пак паковања. Циљ пројекта јесте да научи децу да правилно одлажу вишеслојну картонску амбалажу како би на тај начин била у могућности да учествују у очувању животне средине и сопственог здравља. Школа се током априла укључила у акцију прикупљања тетра пак амбалаже, а ученици помажу помоћном особљу у њеном пресовању, како би се лакше одлагала.

12.4.2014. у трпезарији школе одржаће се „Тетра пак радионица“, како би се ученици и наставници едуковали о овако битној еколошкој теми.