Недеља здравља

Поводом Светског дана чистих руку, Светског дана здраве хране и Дана јабуке у нашој школи од 14. до 21. октобра организована је Недеља здравља.

У среду је одржан тематски дан на тему „Здравље“. На свим часовима теме су биле прилагођене тако да се на свим часовима причало о здрављу, здравој храни,  како хигијена утиче на здравље, као и животна средина… Овај дан смо искористили и као дан за посете родитеља.

Пошто је цела недеља посвећена очувању здравља, још један дан смо посветили здрављу, али овога пута физичком. У четвртак, тема дана била је „У здравом телу здрав дух.“ Уз помоћ родитеља за ученике другог разреда одржано је мини предавање о томе како хигијена утиче на наше здравље. Ученици од 5. до 8. разреда овај дан, али и цео месец октобар посветили су борби против рака дојке.

Петак је био посвећен Светком дану здраве хране. Ученици од 5.до 8. разреда, заједно са наставницом биологије Иваном Балешевић, припремали су здраве оброке. Са својим учитељицама, млађи ученици су се испробали у спремању здравих оброка тако да се на јеловнику овога пута могла наћи воћна салата и пите од јабука, бундева и вишања.

Ученици који похађају биолошку секцију, у понедељак су направили изложбу здраве хране. Спојене су две важне теме: вршњачко учење и здрава храна. Старији ученици имали су задатак да одрже мини предавање својим млађим другарима о правилном начину исхране и како наши оброци треба да изгледају.

20. октобар био је посвећен јабуци. На часовима се говорило о значају јабуке на наше здравље, а за ужину је била баш јабука. Ученици од 5. до 8. разреда присуствовали су предавању на тему„Здрава исхрана код деце“.

Последњи дан, у среду, искористили смо да сумирамо шта смо у току недеље научили о здрављу и о здравој храни. Организовани су одељенски квизови који нису имали за циљ да видимо ко је бољи него да се забавимо, али и ипак нешто да научимо.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s